The Big Mo

The Big Mo

The Big Mo: Wij maken interactief theater, doelgericht en voor verschillende groepen, waaronder leerlingen van VMBO tot Gymnasium. Alle voorstellingen komen in samenwerking met het publiek tot stand.

Wij gaan deze prijs inzetten om een fantastische app te ontwikkelen die de interactiviteit van onze voorstellingen voor o.a. middelbaar onderwijs zal vergroten.

Met deze app krijgt het publiek nog meer invloed op de voorstelling door bijvoorbeeld mee te stemmen over het verloop van het verhaal, foto's te sturen die als achtergrond geprojecteerd worden, live reacties te twitteren en meer.

We hebben veel ideeën over wat we in zo'n app zouden willen, maar het belangrijkste is dat we de rol van het publiek tijdens onze voorstellingen nog groter willen maken.

Helemaal gaaf zou het zijn als de app ook na de voorstelling z'n waarde zou behouden. Bijvoorbeeld doordat men zelf verder kan spelen aan de hand van een scène-generator, waarbij improvisatie spelvormen worden uitgelegd en opdrachten worden gegeven die kunnen worden gespeeld. In de klas, of op een verjaardagsfeestje bijvoorbeeld. Zo leer je spelenderwijs improviseren en acteren.

The Big Mo vind het belangrijk dat iedereen zijn eigen verhaal leert vertellen!

Meer informatie vindt over The Big Mo: www.thebigmo.nl

Een blog waarin we meer over onze visie vertellen: http://www.thebigmo.nl/blog/entry/cultuureducatie-het-verhaal-van-de-leerling

Martijn Loerakker

Contest 2013

Er zijn veel mooie aanmeldingen binnengekomen. De NOFP partners hebben samen de 9 meest geschikte projecten uitgekozen. Deze hebben een maand lang tegen elkaar gestreden in de stemronde.

Nineties was degene met de meeste stemmen en wint daarmee het communicatiebudget, dat mogelijk wordt gemaakt door Bruna & Bruna, Anna van Kooij en Jaap van 't Kruis. Wij hebben er zin in en kijken uit naar een mooie samenwerking!

De uiteindelijke uitslag:

  1. Nineties 582
  2. Tropenmuseum Junior 557
  3. Festival Mundial 528
  4. Stichting Noord-Nederlands Trein & Tram Museum 459
  5. DansBrabant 370
  6. Isabelle Amé 355
  7. The Big Mo theaterproducties 255
  8. In-Fashion 253
  9. SKMU Swingt! 94

Share your story!

Bruna & Bruna Online Storytelling gelooft in de kracht van het verhaal. Storytelling brengt samenhang en diepgang in communicatie en online media maken delen makkelijk. Juist culturele instellingen moeten deze kansen volledig benutten. 

Initiatief van Bruna & Bruna

Bruna & Bruna werkt niet alleen voor profit, maar ook om de wereld een beetje mooier te maken. Dat betekent concreet dat we elk jaar 1% van onze omzet aan de 1%CLUB geven en eens per jaar non profit voor een mooi project werken via de Not Only For Profit Contest.

Laatste nieuws

Wij zijn een creatief bureau gespecialiseerd in online storytelling.

Wij bedenken en ontwikkelen online media die uw kernverhaal ondersteunen en actief verspreiden. Het internet is een dynamisch netwerk waarbij niks op zichzelf staat. Websites spelen de hoofdrol, maar belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor aanvullende online media elders op het web.

Wij stellen EUR 10.000 aan uren beschikbaar om uw verhaal interactief en doorvertelbaar te maken, bijvoorbeeld door het bouwen van een website.

Anna van Kooij is freelance fotograaf in de culturele sector. Zij werkt voor productiehuizen, theaters, festival organisaties en culturele centra. Bekijk voor haar werk www.annafotografie.nl

Zij stelt drie werkdagen beschikbaar. Hierin kan zij bijvoorbeeld een publiciteitscampagne fotograferen en helpen ontwikkelen, of een reportage, scènefoto's of portretfoto's maken.

Jaap van 't Kruis

Jaap is een freelance regisseur die werkt voor de publieke omroep waaronder de VPRO. Daarnaast maakt hij ook films voor het bedrijfsleven en NGO's.

Jaap stelt een draaidag en een montagedag beschikbaar. Daarnaast stelt hij een dag beschikbaar waarin het concept van een korte film kan worden uitgewerkt.