Made in Brabant

Made in Brabant

Dans maakt energie en emoties los. Wil je bloed, zweet en rock-'n-roll? You got it. Wil je een lach en een traan? Zorgen we voor. Want weinig is zo indrukwekkend als de inleving, zintuigelijkheid en kracht van een dansvoorstelling. Dans Brabant ontwikkelingsplek voor choreografie, T.r.a.s.h. dans- en performancegezelschap en Theater en Werkplaats De NWE Vorst zetten je er met je neus bovenop. Met dit nieuwe, vooruitstrevende samenwerkingsverband bouwen we samen aan een frisse smoel voor dans uit het zuiden. Want Brabant barst van de dans en het talent. Dat moet je zien en ervaren!

Daar zit meteen ook de crux voor ons, want hoe vertaal je die zwetende lichamen en het springen op de planken naar een poster of Facebook-bericht zodat jij er zin in krijgt? Hoe vertel je het verhaal van de choreograaf op internet of breng je een voorstelling in beeld die er nog niet is? Het lijkt ons een grandioze kans om hierop opnieuw te broeden met mensen die een berg aan communicatie-ervaring hebben in totaal andere werelden dan die van de dans. Om met stevige inzichten, de beste beelden en bevlogen verhalen jou te overtuigen van het avontuurlijke en de schoonheid van onze dans.

Heleen Volman

Contest 2013

Er zijn veel mooie aanmeldingen binnengekomen. De NOFP partners hebben samen de 9 meest geschikte projecten uitgekozen. Deze hebben een maand lang tegen elkaar gestreden in de stemronde.

Nineties was degene met de meeste stemmen en wint daarmee het communicatiebudget, dat mogelijk wordt gemaakt door Bruna & Bruna, Anna van Kooij en Jaap van 't Kruis. Wij hebben er zin in en kijken uit naar een mooie samenwerking!

De uiteindelijke uitslag:

  1. Nineties 582
  2. Tropenmuseum Junior 557
  3. Festival Mundial 528
  4. Stichting Noord-Nederlands Trein & Tram Museum 459
  5. DansBrabant 370
  6. Isabelle Amé 355
  7. The Big Mo theaterproducties 255
  8. In-Fashion 253
  9. SKMU Swingt! 94

Share your story!

Bruna & Bruna Online Storytelling gelooft in de kracht van het verhaal. Storytelling brengt samenhang en diepgang in communicatie en online media maken delen makkelijk. Juist culturele instellingen moeten deze kansen volledig benutten. 

Initiatief van Bruna & Bruna

Bruna & Bruna werkt niet alleen voor profit, maar ook om de wereld een beetje mooier te maken. Dat betekent concreet dat we elk jaar 1% van onze omzet aan de 1%CLUB geven en eens per jaar non profit voor een mooi project werken via de Not Only For Profit Contest.

Laatste nieuws

Wij zijn een creatief bureau gespecialiseerd in online storytelling.

Wij bedenken en ontwikkelen online media die uw kernverhaal ondersteunen en actief verspreiden. Het internet is een dynamisch netwerk waarbij niks op zichzelf staat. Websites spelen de hoofdrol, maar belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor aanvullende online media elders op het web.

Wij stellen EUR 10.000 aan uren beschikbaar om uw verhaal interactief en doorvertelbaar te maken, bijvoorbeeld door het bouwen van een website.

Anna van Kooij is freelance fotograaf in de culturele sector. Zij werkt voor productiehuizen, theaters, festival organisaties en culturele centra. Bekijk voor haar werk www.annafotografie.nl

Zij stelt drie werkdagen beschikbaar. Hierin kan zij bijvoorbeeld een publiciteitscampagne fotograferen en helpen ontwikkelen, of een reportage, scènefoto's of portretfoto's maken.

Jaap van 't Kruis

Jaap is een freelance regisseur die werkt voor de publieke omroep waaronder de VPRO. Daarnaast maakt hij ook films voor het bedrijfsleven en NGO's.

Jaap stelt een draaidag en een montagedag beschikbaar. Daarnaast stelt hij een dag beschikbaar waarin het concept van een korte film kan worden uitgewerkt.