Nineties

Nineties

Terug naar de jaren negentig.
De tijd van house, gabber, hiphop en grunge.
De tijd waarin alles mogelijk leek.
The sky is the limit.
There is no limit.

Nineties is een explosieve muzikale theatervoorstelling met een melancholisch tintje. Zes jonge theatermakers nemen je mee terug naar je jeugd. Toen flippo's, gabbers, Apfelkorn, Game Boy, rookmachines, Aardappel Anders, Tamagotchi, stroboscopen, LA Gear, Slimy en de Power Rangers je leven waren.

Na de voorstelling springen we in het avontuur (zoals Peter Jan Rens zou zeggen), met een nineties feest. Alles waarvan je zégt dat je het niet zou willen horen -maar stiekem heel graag weer zou willen horen, zal je horen. 

Bluf?
Nee. Ik zwéér het je!
We geven je een hele avond met theater, muziek en feest.
Om te mijmeren over dagen van vroeger,
om te herinneren waar we vandaan komen,
om te bedenken waar we heen willen,
maar ook om alles even los te laten..
Fuck the fear, durf weer te knallen alsof je twaalf bent:
Live Your Life Like A Rave Machine!
En met jouw stem kunnen we deze droom (voor even) werkelijkheid maken..

Yannick Noomen

Contest 2013

Er zijn veel mooie aanmeldingen binnengekomen. De NOFP partners hebben samen de 9 meest geschikte projecten uitgekozen. Deze hebben een maand lang tegen elkaar gestreden in de stemronde.

Nineties was degene met de meeste stemmen en wint daarmee het communicatiebudget, dat mogelijk wordt gemaakt door Bruna & Bruna, Anna van Kooij en Jaap van 't Kruis. Wij hebben er zin in en kijken uit naar een mooie samenwerking!

De uiteindelijke uitslag:

  1. Nineties 582
  2. Tropenmuseum Junior 557
  3. Festival Mundial 528
  4. Stichting Noord-Nederlands Trein & Tram Museum 459
  5. DansBrabant 370
  6. Isabelle Amé 355
  7. The Big Mo theaterproducties 255
  8. In-Fashion 253
  9. SKMU Swingt! 94

Share your story!

Bruna & Bruna Online Storytelling gelooft in de kracht van het verhaal. Storytelling brengt samenhang en diepgang in communicatie en online media maken delen makkelijk. Juist culturele instellingen moeten deze kansen volledig benutten. 

Initiatief van Bruna & Bruna

Bruna & Bruna werkt niet alleen voor profit, maar ook om de wereld een beetje mooier te maken. Dat betekent concreet dat we elk jaar 1% van onze omzet aan de 1%CLUB geven en eens per jaar non profit voor een mooi project werken via de Not Only For Profit Contest.

Laatste nieuws

Wij zijn een creatief bureau gespecialiseerd in online storytelling.

Wij bedenken en ontwikkelen online media die uw kernverhaal ondersteunen en actief verspreiden. Het internet is een dynamisch netwerk waarbij niks op zichzelf staat. Websites spelen de hoofdrol, maar belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor aanvullende online media elders op het web.

Wij stellen EUR 10.000 aan uren beschikbaar om uw verhaal interactief en doorvertelbaar te maken, bijvoorbeeld door het bouwen van een website.

Anna van Kooij is freelance fotograaf in de culturele sector. Zij werkt voor productiehuizen, theaters, festival organisaties en culturele centra. Bekijk voor haar werk www.annafotografie.nl

Zij stelt drie werkdagen beschikbaar. Hierin kan zij bijvoorbeeld een publiciteitscampagne fotograferen en helpen ontwikkelen, of een reportage, scènefoto's of portretfoto's maken.

Jaap van 't Kruis

Jaap is een freelance regisseur die werkt voor de publieke omroep waaronder de VPRO. Daarnaast maakt hij ook films voor het bedrijfsleven en NGO's.

Jaap stelt een draaidag en een montagedag beschikbaar. Daarnaast stelt hij een dag beschikbaar waarin het concept van een korte film kan worden uitgewerkt.