SKMU Swingt!

SKMU Swingt!

SKMU Swingt! is een initiatief van Stichting KamerMuziek Utrecht. Klarinettiste Nicole van Jaarsveld, pianiste Angélique Heemsbergen, contrabassist Robin de Zeeuw en drummer Vincent Smeets slaan met deze bijzondere en unieke samenwerking een brug tussen de klassieke kamermuziek en de geïmproviseerde jazz. Klassieke muziek wordt afgestoft en oude jazz herleefd.

SKMU maakt samen met deze musici de stap naar het concertpodium voor het publiek zo klein mogelijk. Ondermeer door naar het publiek toe te gaan op wellicht niet voor de hand liggende locaties, zoals ziekenhuizen en bedrijven. Ook wil SKMU Swingt! jongeren bij cultuur betrekken door concerten en workshops op scholen te verzorgen. Om cultuur levend te houden bij het grote publiek willen we de aandacht op ons vestigen door vernieuwende publiciteit te gebruiken die ook de jonge generatie aanspreekt.

SKMU werkt samen met jonge, professionele musici en probeert deze musici een podium en publiek te bieden.  Hiermee wil SKMU een bijdrage leveren aan het Nederlandse muziekleven door onbekende en nieuwe muziek door uiteenlopende ensembles op diverse locaties te laten klinken. Hiermee creëert de stichting ook een mogelijkheid voor jonge musici om regelmatig te spelen voor een breed publiek en investeert daarmee in nieuw, muzikaal talent.

Angélique Heemsbergen

Contest 2013

Er zijn veel mooie aanmeldingen binnengekomen. De NOFP partners hebben samen de 9 meest geschikte projecten uitgekozen. Deze hebben een maand lang tegen elkaar gestreden in de stemronde.

Nineties was degene met de meeste stemmen en wint daarmee het communicatiebudget, dat mogelijk wordt gemaakt door Bruna & Bruna, Anna van Kooij en Jaap van 't Kruis. Wij hebben er zin in en kijken uit naar een mooie samenwerking!

De uiteindelijke uitslag:

  1. Nineties 582
  2. Tropenmuseum Junior 557
  3. Festival Mundial 528
  4. Stichting Noord-Nederlands Trein & Tram Museum 459
  5. DansBrabant 370
  6. Isabelle Amé 355
  7. The Big Mo theaterproducties 255
  8. In-Fashion 253
  9. SKMU Swingt! 94

Share your story!

Bruna & Bruna Online Storytelling gelooft in de kracht van het verhaal. Storytelling brengt samenhang en diepgang in communicatie en online media maken delen makkelijk. Juist culturele instellingen moeten deze kansen volledig benutten. 

Initiatief van Bruna & Bruna

Bruna & Bruna werkt niet alleen voor profit, maar ook om de wereld een beetje mooier te maken. Dat betekent concreet dat we elk jaar 1% van onze omzet aan de 1%CLUB geven en eens per jaar non profit voor een mooi project werken via de Not Only For Profit Contest.

Laatste nieuws

Wij zijn een creatief bureau gespecialiseerd in online storytelling.

Wij bedenken en ontwikkelen online media die uw kernverhaal ondersteunen en actief verspreiden. Het internet is een dynamisch netwerk waarbij niks op zichzelf staat. Websites spelen de hoofdrol, maar belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor aanvullende online media elders op het web.

Wij stellen EUR 10.000 aan uren beschikbaar om uw verhaal interactief en doorvertelbaar te maken, bijvoorbeeld door het bouwen van een website.

Anna van Kooij is freelance fotograaf in de culturele sector. Zij werkt voor productiehuizen, theaters, festival organisaties en culturele centra. Bekijk voor haar werk www.annafotografie.nl

Zij stelt drie werkdagen beschikbaar. Hierin kan zij bijvoorbeeld een publiciteitscampagne fotograferen en helpen ontwikkelen, of een reportage, scènefoto's of portretfoto's maken.

Jaap van 't Kruis

Jaap is een freelance regisseur die werkt voor de publieke omroep waaronder de VPRO. Daarnaast maakt hij ook films voor het bedrijfsleven en NGO's.

Jaap stelt een draaidag en een montagedag beschikbaar. Daarnaast stelt hij een dag beschikbaar waarin het concept van een korte film kan worden uitgewerkt.