Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior

Brazilië is dichterbij dan je denkt!
In Tropenmuseum Junior ontdekken kinderen van 6 tot 13 jaar en hun familie culturen van over de hele wereld. Tropenmuseum Junior inspireert kinderen met collectie, met dans, muziek, kunst en persoonlijke verhalen. Het is belangrijk en verrassend je in een ander te verdiepen. Die ontdekkingstocht helpt je op te groeien tot nieuwsgierige wereldburger.

Tot 2015 in Tropenmuseum Junior: doe-tentoonstelling MixMax Brasil
In MixMax Brasil voel je de Braziliaanse mix tot in je tenen. Bezoekers lopen over wiebelende planken tussen de luchtwortels van de mangrove. Ze komen op onverwachte plekken zoals een boteco, muziekstudio en een flessengrot. Braziliaanse medewerkers leren kinderen de frevo dansen, ritmes spelen en upcycle kunst maken. En dit alles in een betoverende ruimte opgebouwd door Braziliaanse kunstenaars.

Bezuinigingen bedreigen succes
Tropenmuseum Junior (1975) kreeg in 2012 de Children’s Museum Award als beste kindermuseum ter wereld. Toch is succes niet verzekerd: door overheidsbezuinigingen van 50% op budget en personeel dreigen we publiek te verliezen. Sommige mensen denken dat het museum al gesloten is. Hoe gaan we ervoor zorgen dat we - ook in deze moeilijke tijd - bezoekers trekken? Hoe overtuigen we families naar ons toe te komen? We hebben een creatief en ondernemend team, maar kunnen heel goed hulp gebruiken om Brazilië voor veel mensen een stuk dichterbij te brengen.

Annemiek Spronk

Contest 2013

Er zijn veel mooie aanmeldingen binnengekomen. De NOFP partners hebben samen de 9 meest geschikte projecten uitgekozen. Deze hebben een maand lang tegen elkaar gestreden in de stemronde.

Nineties was degene met de meeste stemmen en wint daarmee het communicatiebudget, dat mogelijk wordt gemaakt door Bruna & Bruna, Anna van Kooij en Jaap van 't Kruis. Wij hebben er zin in en kijken uit naar een mooie samenwerking!

De uiteindelijke uitslag:

  1. Nineties 582
  2. Tropenmuseum Junior 557
  3. Festival Mundial 528
  4. Stichting Noord-Nederlands Trein & Tram Museum 459
  5. DansBrabant 370
  6. Isabelle Amé 355
  7. The Big Mo theaterproducties 255
  8. In-Fashion 253
  9. SKMU Swingt! 94

Share your story!

Bruna & Bruna Online Storytelling gelooft in de kracht van het verhaal. Storytelling brengt samenhang en diepgang in communicatie en online media maken delen makkelijk. Juist culturele instellingen moeten deze kansen volledig benutten. 

Initiatief van Bruna & Bruna

Bruna & Bruna werkt niet alleen voor profit, maar ook om de wereld een beetje mooier te maken. Dat betekent concreet dat we elk jaar 1% van onze omzet aan de 1%CLUB geven en eens per jaar non profit voor een mooi project werken via de Not Only For Profit Contest.

Laatste nieuws

Wij zijn een creatief bureau gespecialiseerd in online storytelling.

Wij bedenken en ontwikkelen online media die uw kernverhaal ondersteunen en actief verspreiden. Het internet is een dynamisch netwerk waarbij niks op zichzelf staat. Websites spelen de hoofdrol, maar belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor aanvullende online media elders op het web.

Wij stellen EUR 10.000 aan uren beschikbaar om uw verhaal interactief en doorvertelbaar te maken, bijvoorbeeld door het bouwen van een website.

Anna van Kooij is freelance fotograaf in de culturele sector. Zij werkt voor productiehuizen, theaters, festival organisaties en culturele centra. Bekijk voor haar werk www.annafotografie.nl

Zij stelt drie werkdagen beschikbaar. Hierin kan zij bijvoorbeeld een publiciteitscampagne fotograferen en helpen ontwikkelen, of een reportage, scènefoto's of portretfoto's maken.

Jaap van 't Kruis

Jaap is een freelance regisseur die werkt voor de publieke omroep waaronder de VPRO. Daarnaast maakt hij ook films voor het bedrijfsleven en NGO's.

Jaap stelt een draaidag en een montagedag beschikbaar. Daarnaast stelt hij een dag beschikbaar waarin het concept van een korte film kan worden uitgewerkt.